Polityka prywatności

Polityka prywatności

 

 RODO
W dniu 25 maja 2018 r. Rozporządzenie (UE) 2016/679 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 kwietnia 2016 r. W sprawie ochrony osób fizycznych w zakresie przetwarzania danych osobowych i swobodnego przepływu tych danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46 mają zastosowanie. / WE (powszechnie określane jako “RODO”). RODOit będzie stosowany w tym samym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc również w Polsce i wprowadzi szereg zmian w przepisach dotyczących przetwarzania danych osobowych, które będą miały wpływ na wiele dziedzin życia, w tym korzystanie z usług online, takich jak usługi sklepów online www.bulldogenglish.org. W tej informacji przedstawiamy skrót najważniejszych zagadnień dotyczących przetwarzania danych osobowych, które mogą mieć miejsce od 25 maja 2018 r. W związku z korzystaniem z naszych usług.

Czym są dane osobowe

Dane osobowe są według RODO informacjami na temat zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. W przypadku korzystania z naszych usług takie dane to na przykład adres e-mail, adres IP lub dane zdefiniowane na koncie użytkownika naszego sklepu. Dane osobowe mogą być zapisywane w plikach cookie lub podobnych technologiach (np. Pamięci lokalnej) zainstalowanych przez nas lub naszych zaufanych partnerów na naszej stronie internetowej oraz na urządzeniach używanych podczas korzystania z naszych usług.
Podstawa i cel przetwarzania
Przetwarzanie danych osobowych wymaga podstawy prawnej. RODO przewiduje kilka rodzajów takich podstaw prawnych do przetwarzania danych, a w przypadku korzystania z naszych usług, będą z reguły trzy z nich:

• 1. Konieczność przetwarzania w celu zawarcia lub wykonania umowy, której jesteś stroną. W naszym przypadku umowa jest regulaminem danej usługi. Jeśli zatem zawieramy z Państwem umowę dotyczącą wdrożenia danej usługi (np. Sprzedaż produktów), możemy przetwarzać Państwa dane w zakresie niezbędnym do realizacji niniejszej umowy. Jeśli utworzysz u nas konto użytkownika, umowa o utworzenie tego konta upoważnia nas do przetwarzania danych niezbędnych do jego dostarczenia (np. Dane dostarczone przez Ciebie w profilu tego konta). Bez tej opcji nie bylibyśmy w stanie zapewnić ci usługi, a ty nie będziesz w stanie jej użyć.

• 2. Konieczność przetwarzania w celach wynikających z uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub osobę trzecią. Ta podstawa przetwarzania danych odnosi się do przypadków, w których ich przetwarzanie jest uzasadnione z powodu naszych uzasadnionych potrzeb, co obejmuje między innymi potrzebę zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. Sprawdzanie, czy nieuprawniona osoba nie loguje się na swoje konto) dokonywanie pomiarów statystycznych, ulepszanie naszych usług i dopasowywanie ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizacja treści w serwisach) oraz prowadzenie marketingu i promocji własnych usług.

• 3. Twoja dobrowolna zgoda. Jest to szczególnie potrzebne w przypadku, gdy usługi marketingowe są świadczone przez osoby trzecie (tj. Zaufani partnerzy, o których mowa poniżej) oraz gdy świadczymy takie usługi na rzecz osób trzecich. Aby móc wyświetlać interesujące Cię reklamy (np. Potrzebny produkt), reklamodawcy i ich przedstawiciele muszą mieć możliwość przetwarzania danych. Udzielenie takiej zgody jest całkowicie dobrowolne i nie musisz jej udzielać, jeśli nie chcesz. Dzięki naszemu rozwiązaniu masz również możliwość ograniczenia zakresu lub zmiany swojej zgody w dowolnym momencie. Pozostałe prawa wynikające z udzielenia zgody opisano poniżej.

Twoje dane, jako część naszych usług, będą przetwarzane tylko wtedy, gdy my lub jakikolwiek inny podmiot, który przetwarza dane, jest jedną z podstaw prawnych dozwolonych przez RODO i tylko w celu dostosowanym do danej podstawy, jak opisano powyżej. Twoje dane będą przetwarzane do momentu udostępnienia podstawy do przetwarzania – to znaczy, jeśli zgoda zostanie udzielona do czasu jej wycofania, ograniczenia lub inne działania ograniczą twoją zgodę, w przypadku konieczności danych do wykonania umowy – dla czas jego realizacji, podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora – do momentu, w którym taki uzasadniony interes istnieje.

Administrator
Administratorem strony internetowej jest podmiot Gary Pawłowski-Clark, dyrektor zarządzający Bulldog English, e: garyclark@bulldogenglish.org.

Inspektor ochrony danych
Kontakt z inspektorem ochrony danych to E: Gary Pawłowski-Clark, dyrektor zarządzający Bulldog English, e: garyclark @ bulldogengl

Transmisja danych
Twoje dane będą przetwarzane przez Bulldog English and Trusted Partners, jeśli wyrazisz na to zgodę, ale mogą również zostać powierzone do przetwarzania innym podmiotom. W każdym takim przypadku przekazanie danych nie uprawnia odbiorcy do ich użycia, a jedynie do wykorzystania w celach wyraźnie wskazanych przez podmiot Bulldog English. Transfer danych odbywa się zwykle w przypadku współpracy z podwykonawcą (np. Agencja marketingowa) lub usługodawcą (np. Dostawcą usług przechowywania danych). Dzięki temu możemy na przykład lepiej wybrać najciekawsze lub najtańsze oferty dopasowane do Ciebie. W każdym przypadku przekazanie danych nie zwalnia z góry osoby odpowiedzialnej za ich przetwarzanie. Dane mogą być również przekazywane organom publicznym, pod warunkiem że są uprawnione na mocy obowiązującego prawa i składają wniosek,

ciasteczka

Na naszych stronach internetowych i w aplikacjach wykorzystujemy technologie takie jak pliki cookie, lokalne pamięci masowe i podobne urządzenia do zbierania i przetwarzania danych osobowych i danych operacyjnych w celu personalizowania dostarczanych treści i reklam oraz analizowania ruchu na naszej stronie. W ten sposób ta technologia jest również używana przez naszych zaufanych partnerów, którzy również chcą wyświetlać reklamy najlepiej pasujące do Twoich preferencji. Pliki cookie to dane IT zapisane w plikach i przechowywane na urządzeniu końcowym (np. Na komputerze, tablecie, smartfonie itp.) Wysyłane przez przeglądarkę do serwera za każdym razem, gdy uzyskujesz dostęp do strony internetowej z tego urządzenia podczas odwiedzania różnych witryn internetowych .

Twoje uprawnienia
Według RODO masz następujące prawa do swoich danych i przetwarzania przez nas i Zaufanych Partnerów.
Jeśli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie danych, możesz je wycofać w dowolnym momencie.
Masz również prawo żądać dostępu do twoich danych osobowych, poprawiania, usuwania lub ograniczania przetwarzania, prawa do przesyłania danych, wyrażania sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego – GIODO. Prawa te są również ważne, jeśli dane są przetwarzane poprawnie przez administratora.
Usuwanie plików “cookie”
Domyślnie oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie “ciasteczek” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te można zmienić w taki sposób, aby zablokować automatyczną obsługę plików “cookies” w ustawieniach przeglądarki internetowej lub informować o ich każdym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików “cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Ograniczenie używania “ciasteczek” może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.